ÇORAP FABRİKALARININ İNSAN KAYNAĞI BU LİSE

02.07.2020 335

 Çorap fabrikalarının insan kaynağı bu lise

 Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli kapsamında İstanbul Ticaret Odası'nın hamiliğini yaptığı okullar, sanayinin odağında bulunuyor. Proje kapsamında hamiler ve sektör temsilcileri, İstanbul Ticaret Odası Beylikdüzü OSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde bir araya geldi.

02-07-2020




























HABER: ADEM ORHUN 

 

Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli kapsamında İstanbul Ticaret Odası'nın hamiliğini yaptığı okullar, sanayinin odağında bulunuyor. Proje kapsamında hamiler ve sektör temsilcileri, İstanbul Ticaret Odası Beylikdüzü OSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde bir araya geldi. İTO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Doğan Salman başkanlığındaki heyette, Meclis Üyesi hamiler Mustafa Büyükdede ve Adil Nalbant da yer aldı. Beylikdüzü OSB'de yeni kurulan okuldaki toplantıya, çorap ihracatçıları da katıldı. Okul Müdürü Ziyattin Eldemir'in okulun imkanları ve mesleki eğitime yönelik projeler hakkında bilgi verdiği toplantıda, gündem yine yetişmiş işgücü problemi oldu. Sanayiciler, çorap üretiminde hem imalatçı hem usta bulmakta güçlük yaşadıklarını kaydetti.

 

YÜKSEK ÜCRET

 

Sanayiciler, çorap üretiminde 10 bin TL ücretle ustabaşı çalıştığını belirterek, "Deseni, ipliği, makinayı bilen gençlere ihtiyacımız var. Mezun olanlar sanayiye yetmiyor. Sadece bu çevredeki 7 çorap fabrikası, bu okulun mezunlarının yüzde 80'ini hemen istihdam edebilecek durumda. 3 aylık kursla eleman yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

HABERİN YAYINLANDIĞI SİTEYE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

Kaynak: https://www.itohaber.com/haber/guncel/211465/corap_fabrikalarinin_insan_kaynagi_bu_lise.html