ÜRETİMDE EN ÖNEMLİ YER MESLEK LİSELERİDİR

02.07.2020 253

02-07-2020






Üretimde Tek Yer Mesleki Okullardır

Beylikdüzü'nün yeni okullarından olan, İstanbul Ticaret Odası Beylikdüzü O.S.B Mesleki Teknik Anadolu Lisesi müdürü, Ziyattin Eldemir'i ziyarette bulunduk.

02-07-2020


















Üretimde Tek Yer Mesleki Okullardır

Beylikdüzü'nün yeni okullarından olan, İstanbul Ticaret Odası Beylikdüzü O.S.B Mesleki Teknik Anadolu Lisesi müdürü, Ziyattin Eldemir'i ziyarette bulunduk.

İstanbul Ticaret Odası Beylikdüzü O.S.B Mesleki Teknik Anadolu Lisesi müdürü Ziyattin Eldemir'i ziyarette bulunarak, günümüzde insanların mesleki liselere bakış açısını ve mesleki liselerin beceri alanında öğrencilere katkıları nelerdir başlıkları altında görüştük.

Çocuklar Üretime Kapalı

Mesleki liselerin öğrencileri üretime teşvik ettiğini söyleyen Müdür Eldemir şunları söyledi; " 2018 Ağustos ayında okulumuzu açtık ve yavaş yavaş düzenimizi oturtturuyoruz. Mesleki lise olarak sanayi bölgesine yakın olmamız bizim için avantajdır. Ülkede tek kurtuluşun mesleki liseler olduğuna inanıyoruz. Mesleki eğitimde farklılığı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Gün geçtikçe üretimden uzaklaşıyoruz ve biz insanların zihnine nakşedilen bu düşünceyi yıkmaya çalışıyoruz"

İmkânları Kullanamıyoruz

Müdür Eldemir, "20.yy'dan itibaren dünya üreten bir yerdir. Ülkemizde her alanda imkânlarımız geniş fakat sorunumuz biz bu imkânları kullanamıyoruz. Velilere sorduğumuzda hepsi çocuğum doktor, savcı, avukat ve öğretmen olsun düşüncesini barındırıyor. Bu şekilde bizim çocuklarımız üretemiyor ve bilinçlerini, zihinlerini geliştiremiyorlar. Çocuklarımızın birçoğu tornavidayı bilmiyor. Çünkü onları teorik sisteme alıştırdık ve şuan pratik düşünemiyorlar. Bizim insanımız yetenekli ve başarılı fakat biz bunları ortaya çıkaracak üretim çalışmaları yapamıyoruz"

Üretemeyen İnsan Ölüdür

Müdür Eldemir'e mesleki liselerin amaçlarını sorduk " Mesleki liselerin farkındalığını ortaya çıkarmak istiyoruz.  Köreltilmiş ve en dipteki çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız. Çünkü biz onlarda üretim ruhunu görebiliyoruz. Aman oğlum okusun beyaz gömlek giysin bu düşünceyi yıkmak istiyoruz. Mesleki eğitim bir memleket meselesi ve bu ülkenin kurtuluşudur. Amacımız, çocuklarımız sokağın başında baktıklarında onlar için dizayn edilmiş bir okul görsünler. Şuanda eksikliklerimiz var ve imkânsızlıklar içinde bir okuluz ama daha iyi olacağımıza inanıyoruz. Makine, elektrik, tekstil ve muhasebe alanında bölümlerimiz var fakat bölüm atölyelerimiz eksik kaldı. Bu konuda İstanbul Ticaret Odası ve O.S.B'den destek alıyorum. Bizim önceliğimiz okulumuzda insani alanı oluşturup, daha sonra fiziki ortamı oluşturmaktır. Sokak terörünün artmasını istemiyorsak çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Onlara meslek edinici imkânlar sağlamalıyız. Biz inanıyoruz ki birkaç yıl sonra konuşulan bir mesleki lise olacağız" dedi.

HABERİN YAYINLANDIĞI SİTEYE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaynak: http://www.yerelhaberim.net